Jsme rodinná firma s tradicí od roku 1993. Vyrábíme řemeslnou zmrzlinu Bombato, která byla v roce 2021 oceněna jako druhá nejlepší zmrzlina v Evropě na prestižní soutěži Gelato Festival World Masters a v roce 2019 byla jedním z vítězů národní soutěže Gelato Festival. Pečeme také lahodné dorty a zákusky.
Rádi vás uvítáme v našich dvou kavárnách – v ŇAM ŇAM CAFE na Kladně a ve Velké Dobré kavárně v obci Velká Dobrá. Dobroty rozvážíme dalším podnikům v okruhu 100 km od Prahy.
Když se sejdou milovníci zmrzliny a zmrzlináři... je z toho podvečer plný chutí a osvěžení. Právě takový jsme si užili v polovině května na naší zmrzlinové degustaci. Pan kavárník – pod dohledem paní šéfzmrzlinářky – vyprávěl o zmrzlinářském řemesle, o tom, jak poznat dobrou zmrzlinu – a hlavně se ochutnávalo. Mezi jinými třeba vítěznou zmrzlinu Gelato Festivalu 2019 Bombato Letní hrušku, ale došlo i na kombinaci kávy a zmrzliny i alkoholu a zmrzliny. Děkujeme všem, kteří přišli – a pokud jste to nestihli, můžete u nás degustovat sami: máme plnou vitrínu smetanových i ovocných chutí.
Za fotografie děkujeme Pavle Sirůčkové.
Hurááá, naše zmrzlina Bombato se stala jedním ze dvou vítězů soutěže o nejlepší řemeslnou zmrzlinu v ČR – Gelato Festivalu 2019. Zúčastnili se jí zmrzlináři z celé republiky, kteří na místě vyráběli v přísném časovém limitu jeden druh zmrzliny dle vlastního výběru. Z široké nabídky Bombato jsme pro soutěž vybrali Bombato Letní hrušku dekorovanou hruškovými chipsy a krajkou. Odborná porota hodnotila chuť, strukturu, kreativitu a prezentaci ve vitríně. Ze soutěže si tak naše šéfzmrzlinářka Martina Březinová odváží nejen diplom, ale taky postup do evropského finále zmrzlinářské soutěže, které se uskuteční v Bologni.
Foto: Radek Březina, Ladislav Hraník
V ŇAM ŇAM CAFE milujeme kávu. Její vůni, rituál přípravy a pak ten okamžik zastavení, kdy si ji člověk v klidu vychutná. A taky nás baví obohacovat kladenskou kávovou kulturu. I proto jsme s vámi 25. ledna 2018 oslavili den irské kávy. Její správná příprava vyžaduje čas, prostor i speciální suroviny a propriety. Výborná výběrová káva, kvalitní whiskey, poctivá smetana a třtinový cukr – to je základ. K tomu je třeba mít i ty jediné správné skleničky, v nichž se irská káva servíruje. A konečně je potřeba trochu kavárenského umu a znalostí :-) Pan kavárník připravil během pár hodin hned 36 těchto noblesních drinků. Do Guinnessovy knihy rekordů (další irský "vynález") to sice asi není, ale do kroniky ŇAM ŇAM CAFE je to významný zápis! Díky, že jste přišli! A za krásné fotky děkujeme Pavle Sirůčkové.
Těch kopečků, těch dortíků, těch káv... kolik jich asi bylo za ty čtyři roky? Nejdůležitější ale je, že je vám u nás dobře, když si jen tak zajdete na kafe, když vás honí mlsná, když se stavíte s dětmi na zmrzku, když jdete na decku s kamarádkou anebo když se ve dvou zašijete do rohu k piánu a špitáte si. Tyhle všechny příběhy a zážitky jsme s vámi chtěli oslavit, protože jsme tu pro vás už čtyři roky. Díky, že jste tu s námi. Podívejte se na fotky, jak jsme si tu oslavu náramně užili. Atmosféru zachytil Jiří Hokův.
Hudbu máme v ŇAM ŇAM CAFE rádi. Nejlépe naživo! A tak jsme tu 10. června 2017 přivítali první koncert kapely FORTY-FIVE, kterou s námi pojí i to, že v ní hraje pan kavárník :-) Kapela vznikla na přelomu let 2016/2017 a její repertoár tvoří vlastní (anglické) texty a melodie, které skládá a zpívá Ivo Janda - a k tomu hraje na kytaru a foukací harmoniku. Frontmanem kapely je Jirka Kopecký, jehož doménou je kytara a mandolína. A za pianem sedí a zpívá pan kavárník Radek Březina. Další koncerty jsou na obzoru, sledujte Facebook ŇAM ŇAM CAFE. Za fotky děkujeme Petru Hammerbauerovi (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).