Výročí 100 let od založení Československa jsme si o víkendu připomněli „doma“ – v naší milé Velké Dobré. A slavili jsme stylově, jak se na kavárnu a cukrárnu sluší: na zahřátí jsme v našem stánku podávali voňavou kávu, silný čaj a punč paní kavárníkové.
Ze sladkého jsme sáhli po prvorepublikové klasice, upekli jsme Masarykovy koláčky, punčové řezy či věnečky a přidali jsme velmi oblíbené šlehačkové trubičky.
V lehce nevlídném počasí přišlo návštěvníkům něco sladkého a teplého vhod. Jsme moc rádi, že se i naše obec přidala k oslavám významného výročí a že jsme toho jako místní rodinná firma mohli být součástí.
Tak zase za 100 let…? Ba nééé, to dřív, uvidíte :-)
To to letííí! Uprostřed všeho zmrzlinářského fofru jsme se ani nestihli pořádně zastavit u příležitosti 25 let naší rodinné firmy. V roce 1993 jsme totiž otevřeli první cukrárnu a začala tím naše pouť sladkým světem.
Začínali jsme tehdy s velkým nadšením a obrovským poválečným zmrzlinovým strojem. Nadšení přetrvalo, přidalo se k nim čtvrtstoletí zkušeností a taky špičkové italské technologie.
Dnes se na vás těšíme každý den v kladenském ŇAM ŇAM CAFE a v dalších provozovnách a naši zmrzlinu Bombato servírují slavné pražské restaurace i kupa zajímavých podniků po celé zemi. A k tomu pečeme dorty, quiche a taky jsme se zamilovali do prvotřídní kávy.
Za pětadvacet let jsme toho zažili spoustu. Důležitou součástí našeho příběhu jste vy: každá vaše návštěva u nás je zrnkem přízně, které nám pomáhá vytrvat. Díky, že jste s námi. Právě pro vás děláme svět sladší.
Radek a Martina Březinovi
Lokálnější surovinu pro naši zmrzlinu byste už těžko hledali :-) Začátkem června jsme vyrazili za humna pro dobře nakvetlé květy bezu a náš záměr byl jasný: vyrobit pro vás sezónní bezinkovou zmrzlinu Bombato.
Po sklizni jsme se hned pustili do zpracování, jehož hlavní fází je macerování. Důležité je přitom dobře trefit dobu a teplotu, ale s tím jsme si jako zkušení zmrzlináři poradili.
No a pak už jen trošičku dosladit, aby byla chuť příjemná, lehounce zahustit, aby zmrzlina držela tvar... šup do mrazáku a pak už naservírovat. Tak přijďte do našich prodejen ochutnat na dřeň lokální bezinkovou zmrzlinu, zvanou též familiérně bezinečka :-)
Léto u nás není žádná okurková sezóna, i když... okurkovou zmrzlinu jsme pro vás připravili taky :-) Stejně jako několik dalších limitovaných zmrzlin, podle toho, které ovoce právě dozrálo. A někdy to byla docela fuška, jako třeba v případě Bombato angreštu – ostatně podívejte se. Na horní fotce je zase zmrzlina z čerstvých, zralých, šťavnatých slív Malvazinek. Zkrátka v létě jsme jako zmrzlináři ve své živlu a jsme rádi, že k nám chodíte ochutnávat.
Vedle limitovaných druhů máme samozřejmě oblíbenou klasiku, přijďte si dát třeba náš bretaňský slaný karamel. Celé léto frčí taky ledová káva a další variace ledových nápojů založených na naší výborné kávě.
V červenci jsme spolu s vámi taky trochu bublinkovali, totiž prožili pěkný prosecco podvečer. Pan kavárník připravoval drinky a povídalo se, popíjelo...
Léto ještě nekončí, tak k nám přijďte, osvěžení je u nás vždycky dost. Těšíme se na vás v kladenském ŇAM ŇAM CAFE, ve zmrzlinovém baru v Taky Ňam Ňam v Tuchlovicích (skvělý cíl pro cyklisty), na Zastávce ve Velké Dobré a na křižovatce Amerika.
Národní divadlo slavilo druhou květnovou sobotu 150 let od položení základního kamene a my jsme byli u toho. Na pozvání organizátorů jsme na náměstí Václava Havla zaparkovali náš retrovozík plný Bombata a dotvářeli historickou atmosféru celodenního programu. Noblesního ducha starých časů máme moc rádi, a tak nás těšilo potkat se s kameloty v historických kostýmech, velocipedisty i muzikanty – a samozřejmě s vámi, kteří jste dorazili.
Pro oslavy máme letos velké pochopení, protože sami v tomto roce máme jedno výročí: 25 let od prvního kopečku. Jestli tedy i vás čeká nějaká oslava či akce, kde byste chtěli náš sweet catering v čele se zmrzlinou Bombato, napište nám. Dodáme vám prvotřídní ovocnou a smetanovou zmrzlinu, dorty, všelijaké speciality i kávu :-)